Svenskarnas Parti

"Sist in, först ut" i Grästorp

Svenskarnas partis partiledare Daniel Höglund vill "göra Grästorp till en svensk oas". Det är invandring, familje- och äldrefrågor som står på agendan nu när han kommit in i fullmäktige.

Enligt tidskriften Expo har Svenskarnas parti rötter i nazismen, men Daniel Höglund säger att de själva kallar sig nationalister. Han har tidigare varit verksam i både Nationalsocialistisk front och Folkfronten, men säger att han inte vill jämföra de olika partierna utan vill hellre fokusera på den politik de för nu.

– De viktigaste frågorna för Grästorp är att det ska vara en svensk oas här i Västsverige. En liten trygg svensk kommun dit man kan flytta med sina barn så att de får en bra uppväxt och slipper mångkulturen.

– Det är även viktigt att man har en väl fungerande äldreomsorg, så att man vet att man kan bo i Grästorp i hela sitt liv.

Inte strategisk flytt
Daniel Höglund förnekar att det var en medveten strategi att skriva sig i Grästorp för att kunna få ett mandat i fullmäktige. Han menar att han flyttat till Grästorp för att det är en fin kommun där han vill bo med sin familj. Men än sålänge bor resten av familjen kvar i Vänersborg.

När Svenskarnas parti nu kommit med i fullmäktige tänker man försöka verka för att kommunens avtal med migrationsverket sägs upp. Grästorp har ett avtal om att ta emot 30 flyktingar per år, men i praktiken rör det sig om 20 – 25 eftersom det är svårt att hitta bostäder.

Svenskarnas parti har dock som ambition på sikt att utvisa alla invandrare i Sverige.

– Vi ser i dag hur den här massinvandringen leder till att svenskarna snart är i minoritet i sitt eget land.

Finns det en gräns för hur många generationer tillbaks man måste gå för att vara svensk?
– Nej det spelar ingen roll. En utländsk familj som flyttat hit och bott här i många generationer räknas inte som svensk, det är det biologiska som är intressant.

– I de allra flesta fall är det uppenbart vem som inte är svensk, och där avser vi att utvisa alla som inte är svenska.

Det blir alltså tal om ganska många som ska utvisas?
-
- Ja absolut, först och främst vill vi skicka ut alla som är misstänkta för brott, alla kriminella invandrare ska utvisas. Därefter vill vi påbörja en utvisning enligt principen sist in först ut.