Riktigt bra, Rydé!

Högsta betyg från våra recensenter för artisten Anne-Lie Rydés nya skiva Dans på rosor, där hon tolkar dansbandshits på sitt eget sätt.
- Jag var lite skeptisk från första början. Skulle en sån här "creddig" artist fixa att göra dansbandslåtar. Och varför? Men jag måste säga att resultatet är enastående. Hon har dammat av många hits och verkligen gjort till sina egna. Gråt inga tårar är magisk. Det är både känslosamt och rockigt. Kanske lite överarbetat ibland, men på det hela taget väldigt bra. Anne-Lie Rydé har aldrig låtit bättre än på den här skivan, jag lovar att den går hem i både slott och koja. Det säger P4 Dans nya recensent Gitte Tinglöf-Källman, med mångårigt förlutet i dansbandet Joyride.
- Det är ju smickrande för hela genren att en artist som Rydé gör en sån här produktion. Annars är det väl mer vanligt att man tolkar t ex Cornelis eller annat. Men hon har verkligen lyckats att göra en bra platta. Och den funkar lika bra i cd-spelaren som att dansa till hemma på festen en lördagskväll, säger Boel Skarin, dansare och arrangör.