Ludvika

M och V vill halvera flyktingmottagandet

Vänsterpartiets ledamot i kultur- och fritidsnämnden i Ludvika gick på de borgerliga partiernas linje om att begränsa flyktingmottagandet i kommunen. Nu kritiserar partiets Ludvikaordförande Sten G Johansson det ställningstagandet.

Generös flyktingmottagning och bra integration är fortfarande Vänsterpartiets linje i Ludvika. Det slår partiets lokala ordförande Sten G Johansson fast.

- Integrationen i Ludvika fungerar på ett bra sätt, säger han.

Det är Vanja Karlsson som är partiets företrädare i Kultur- och fritidsnämnden. Hon stödde vid senaste sammanträdet ett borgerligt förslag om att halvera flyktingmottagandet i kommunen.

"Bestört"

Bakom förslaget stod också Moderaterna, Centern och Bopartiet. Den socialdemokratiska majoriteten i nämnden avslog dock förslaget. 

- Jag blev bestört när jag fick reda på hennes ställningstagande, säger Sten G Johansson.

Nytt avtal

Ludvika har ett avtal med Migrationsverket om att ta emot 50 flyktingar per 12 000 nyanlända. Nu ska ett nytt avtal tecknas. Därför är frågan uppe i de kommunala nämnderna.

- Jag trodde att den här frågan var utklarad för vår del. Vi har agerat i många sammanhang för en generös flyktingpolitik, Säger Sten G Johansson (V).

Dalanytt
dalanytt@sr.se