Måndag 4/10 2010

Barndagen, kulturnatta och kanelbullar

Måndagen den 4 oktober är en speciell dag, nämligen Barnens dag. Den internationella barndagen firas den första måndagen i oktober. På denna dag är det tänkt att alla delar av samhället ska fokusera på barnets behov och rättigheter.
Det innebär också starten för P4:s två veckor långa Världens Barn-kampanj. Runt om i landet kommer de lokala P4-kanalerna att i olika former uppmärksamma barns situation i världen och hjälpa till att samla in pengar. Redan 1953 uppmuntrade FN alla stater att skapa en barndag. Varje land beslutar själv när dagen firas.

Även kanelbullen har sin egen dag i dag. Dagen instiftades av Hembakningsrådet, för att  hylla  hembakartradition genom att lyfta fram ett traditionellt och älskat bakverk och skapa en tradition som alla kan delta i. Höstens skördetid innebär också högsäsong för bakning i svenska hem. Godmorgon Gotland bjöd in bagare i studion som bjöd på nybakade kanelbullar.

Marknader, konst, musik och en skräckfylld maskerad med temat "Fantomen på operan". Visbydagen och kulturnatta firades i helgen och Radio Gotland var där såklart. Landshövdingen invigde dagen och Wisbymaskeraden avslutade med en stor fest inne på ett dimmigt och kandelaberupplyst Wisby strand.

Vi hörs igen i morgon!

/Morgongänget