Stockholm

Stadsmissionen öppnar center för barn och unga

Unga Station heter Stockholms Stadsmission nya kraftsamling för barn och unga som behöver hjälp. Unga Station invigs idag på Södermalm och samlar all verksamhet som Stadsmissionen har på en och samma adress.

– Nu samlas alla verksamheter på ett ställe vilket gör att det barn som kommer till oss kan få stöd med olika saker beroende på var man själv är och man behöver inte gå någon annanstans. Utan allt finns samlat under ett och samma tak, säger Marika Markovits, direktor på Stadsmissionen.

Unga Station öppnar idag på Södermalm och är till för barn och unga som har det svårt. Det kan handla om familjeproblem eller ensamhet, mobbning, missbruk eller jobbiga tankar och känslor.

Unga Station består av fem verksamheter: Enter för unga tjejer, Mötesplats, Barnablick, Unga föräldrar samt Barn- och familjekollo och alla är välkomna säger Marika Markovits.

– Det är inte fråga om samtalsstöd som terapi utan det är mer inriktat på att just titta på vad är det i livet som inte funkar och hur kan vi tillsammans med dig de vuxna som är viktiga för dig, det kan vara en lärare, en förälder eller någon annan släkting, göra en förändring i ditt liv, säger direktor Marika Markovits, Stadsmissionen.

Oscar Skagerlind
oscar.skerlind@sr.se