Dagens gäst

Siw Malmkvist - "Jag hade ingen romans med Hyland"

Siw Malmkvist har letat fram sina dagböcker och skrivit en bok om sitt långa artistliv. På onsdagen var hon gäst hos Lotta Bromé och dementerade bestämt de envisa rykten om en romans med Lennart Hyland som fanns på den tiden hon var med i Hylands hörna och Stora famnen.

- Det fanns inte en tillstymmelse till tanke på nåt sånt.

Jag ville ju ha unga snygga killar, avslöjade Siw Malmkvist i P4 Extra.

Läs mer och lyssna på intervjun med Siw Malmkvist här på vår hemsida. Och tack för alla mejl, kommentarer och hälsningar som kommit in till programmet under onsdagen.

Sov i en fyllecell

Siws artistliv har varit fritt från skandaler men för Lotta berättade hon hur det gick till när hon sov i en fyllecell i Stockholm.

-Jag hade ingenstans att bo en natt i Stockholm på den tiden när jag turnerade med Arne Domnerus. Så jag frågade polisen om jag fick sova där och det fick jag, säger Siw till Lotta Bromé och skrattar.

Ny bok - "Tunna skivor av mig"

Sångerskan Siw Malmkvist är en av våra mest folkkära artister och nu berättar hon som sitt liv i boken "Tunna skivor av mig"

En titeln som säger nästan allt om dagens gäst i P4 Extra.

Det som började med talangtävlingen "Flugan 1955" blev så småningom rader av skivor, revyer, teaterföreställningar och turnéer.

Även i utlandet har Siw Malmkvist haft en framgångsrik karriär - inte minst i Tyskland. Hör mötet med Siw i P4 Extra med Lotta Bromé.