TV

Från Borlänge till Robinson-ön

Tiotusen sökte till tv-programmet Robinson men bara 18 fick åka med till Filipinerna. En av dem var Anders "Löken" Löfgren från Borlänge som beskriver sig själv som ett äventyrslystet kontrollfreak.

Anders "Löken" Löfgren, 51 år, arbetar som sektionschef på Kvarnsvedens pappersbruk och han är före detta handbollsdomare. Han gillar äventyr och att vara ute på tunn is.

– I 20-årsåldern hittade vi på en massa saker. Vi liftade upp till Sälen och åkte ner för backen på våra rullskridskor. Senare, när det blev familj och jobb, lugnade jag ner mig.

Anorlunda ansökan

– Nu när ungarna börjar växa upp så var det dags för något nytt och i vintras skickade jag in en ansökan till Robinson.

För att sticka ut bland alla ansökningar gjorde han en bok om mig själv och beskrev sitt liv. Dessutom skicka han med en elektronisk grej som spelade upp ett meddelande från honom och en mobiltelefon där alla telefonnummer till Anders "Löken" Löfgren fanns med.

En av de aderton

– Två dagar senare ringde dom från Robinson och då vart jag kallad till intervju. Efter intervjun gick man vidare till ett träningspass för att dom ville se att man pallade fysiskt.

Inspelningarna gjordes på Filipinerna och han säger att tävlingen var den tuffaste någonsin. Ikväll börjar serien sändas i tv.

Dalanytt
dalanytt@sr.se