Linköping

Polisen: Sargonias mördare fick hjälp

Polisen har fått nya ledtrådar i det nästan femton år gamla mordet på Sargonia Dankha i Linköping. Gärningsmannen fick troligen hjälp att bli av med kroppen. Något som tänder nytt hopp om hitta hennes kvarlevor.

– Vi har hittat nya uppgifter genom förhör med ytterligare personer i utredningen. Det har visat att gärningsmannen förmodligen av allt att döma fick hjälp att transportera kroppen efter att brottet begåtts, säger Jan Staaf, kriminalkommissarie vid polisen i Linköping.

Det har gått nästan femton år sedan 21-åriga Sargonia Dankha försvann spårlöst i Linköping den 13 november 1995. Hon sågs då senast på Trädgårdstorget på väg hem till en manlig bekant och där slutar spåren. Mannen har pekats ut som en trolig gärningsman av polisen, men bevisen har inte räckt för att väcka åtal.

Någon kropp har inte återfunnits men nyligen framkom helt nya uppgifter om att gärningsmannen troligen fått hjälp att flytta kroppen. Nu hoppas polisen få kontakt med medhjälparna.

– Antingen att de själva träder fram eller att vi genom idogt polisarbete kan hitta de här personerna eller att de själva rent av genom annonyma brev eller liknande hör av sig till oss och berättar var vi kan hitta kroppen, förklarar Jan Staaf.

Att just hitta kroppen är en viktig pusselbit i fallet.

– Genom att vi då kan få klarhet i dels var kroppen finns och då kan man söka information just där på platsen, man kan söka vittnen i närområdet och så vidare. Att hitta kroppen det är primärt för att vi ska kunna ha en lyckosam utgång så småningom.

Men de här uppgifterna som kom fram i förhör, det stärker inte misstankarna mot den tidigare misstänkte gärningsmannen?

– Nej, utan det här är ett helt annat spår att vi då via andra personer hoppas kunna hitta kroppen och kunna gå vidare i utredningen helt enkelt. Ju fler personer som känner till en hemlighet dessto större chans är det att någon berättar för oss hur det ligger till.