Örnsköldsvik

Modo tog andra raka segern - norsk Forsberg matchhjälte

I elitseriehockeyn igår tog Modo sin andra raka seger när Södertälje besegrades med 6-3 hemma i Örnsköldsvik. Och en norsk Forsberg, med Kristian i förnamn, hade en stor kväll för sitt Modo med tre gjorda mål.

Modo är med i elitserieracet igen. Efter fem raka förluster har laget nu två raka segrar. I lördagens match spelade Modo ut Södertälje och vann på hemmais med 6-3, siffror som var i underkant.

Modo startade serien utmärkt, tog två segrar i öppningen och man talade om "nya" Modo. Men det tog snabbt stopp. De två trepoängarna följdes av fem raka förluster, om än två först efter straffläggning.

I rättan tid reste sig dock Örnsköldsvikslaget, körde över Frölunda med 6-0 och följde nu upp med en toppinsats mot Södertälje - som kom till start med tre raka segrar.

Modo hade lekstuga första halvan av matchen. Södertäljes tränare Peter Popovic tog timeout redan efter fem minuter, och fann för gott att byta målvakt efter Modos 4-0 i andra perioden. Riku Helenius avlöste Pontus Sjögren - som så långt hade varit bäste Södertäljespelare.

700:de matchen för Svartvadet
För Per Svartvadet i Modo innebar matchen ett stort jubileum. Det var den 700 matchen i Modos färger.

Skröder avgjorde
Högst överraskande var det ändå målmässigt match inför tredje perioden, efter två slumpartade Södertäljemål.
– Vi gick ned oss en del efter fyran, det spred sig lättja i laget och det går inte i ishockey, sade Modotränaren Charles Berglund.

Det lilla hopp Södertälje möjligen hade inför avslutningen släcktes dock snabbt, när Per-Åge Skröder satte 5-2 i numerärt överläge.

Noterbart var att den normalt mycket pålitlige målskytten därmed blev siste Modo-forward att spräcka målnollan den här säsongen.

En annan norrman var ännu mer i fokus efter matchen - Kristian Forsberg. En tuff, rivig forward som gör mycket nytta, men sällan mål. Den här gången blev det tre. Hans första tre för säsongen. Förra säsongen blev det två mål sammanlagt.
– När jag gjorde hattrick senast? Vet inte om jag över huvud taget gjort det tidigare...

"Riktigt dåliga"
Det var klasskillnad mellan lagen och Charles Berglund var väldigt nöjd.
– Som helhet gör vi en bra match, och även om vi förlorade fem raka matcher tycker jag att vi varit bra i åtta av nio matcher så här långt.

Södertälje stod inte alls att känna igen efter den senaste tidens fina insatser.
– Framför allt i början var vi inte riktigt där och det är svårt att sätta fingret på orsaken. Modo var bra, men vi var riktigt dåliga, sade assisterande tränaren Peter Larsson.

TT