Timråförlust i förlängning

I elitseriehockeyn igår förlorade Timrå mot Brynäs borta med 5-4 efter förlängning. Timrå låg under med 4-2 inför sista perioden men hämtade upp underläget och fick till en förlängning. Laget tog trots förlusten hem en poäng till Timrå.

Utspelade, uppgivna och till synes slagna i slutet av den andra perioden. Då gjorde Timrå det som få trodde - hämtade upp underläget och ordnade förlängning mot Brynäs.
– Visste vi inte att vi är ett bra bortalag så hade vi nog gett upp där, säger Martin Röymark och syftade på 4-2-underläget i mittperioden under Brynäs enorma press.

Timrås insats var under all kritik i de två första perioderna. Värst var det när Brynäs hade utökat ledningen till 4-2 och satte en massiv press mot Timråmålet.
– De hade nog förtjänat ett mål där, säger Timrås norske forward Martin Röymark, som i stället fick se lagkamraten Fredrik Sonntag sticka upp i allt elände och stöta in reduceringen.

En blixt från en klarblå himmel för Timrå, som vaknade till. Ordentligt.
– Vi vet att vi är ett otroligt bra bortalag. De tidigare bortasegrarna, framför allt den mot HV71, hjälpte nog att ta oss ur svackan i den här matchen. För vi visste att vi hade det här i oss, säger Röymark.

Timrå kom ut som ett helt nytt lag i den sista perioden och var det laget som låg närmast en trepoängare efter att just nämnde Röymark kvitterat tidigt in i densamma.

Men någon hemlighet bakom förvandlingen fanns inte, enligt tränaren Per-Erik Johnsson. På frågan om han gav spelarna en rejäl avhyvling i paus nekade han:
– Varför sparka på någon som redan ligger? Då är det bättre att hjälpa upp på benen igen. Det finns en tro i det här laget. Det var ingen som tyckte att vi hade åstadkommit något bra. Därför var det bara att rannsaka oss själva.

Men vinnare fick varken han eller Timrå bli. Rollen som matchhjälte var nämligen vikt åt Brynäsforwarden Mads Hansen. På en passning från Jörgen Sundqvist, 2.59 in i förlängningen, frispelades norrmannen och satte distinkt den avgörande pucken högt bakom en annars storspelande Juha Pitkämäki i Timråmålet.

Brynästränaren Niklas Czarnecki:
– Jättesvårt att svara på om det var rättvist. Men det spelet som vi hade vid ställningen 4-2 är det bästa jag någonsin upplevt i Brynäs.

TT