Andra uppmärksammade serievåldtäktsmän

Minst tre kvinnor har under sommaren 2010 nattetid angripits i sina hem i Solna. I två fall handlar det om fullbordade våldtäkter. Polisen misstänker att det är samma gärningsman.

I april 2010 dömdes en 16-åring, som begått 15 sexbrott varav två våldtäkter i Göteborg under hösten, till sluten vård

I mars 2010 fick en 34-årig man sju års fängelse för att i Malmö överfallit och våldtagit kvinnor som han skjutsat i sin svarttaxi. Åtta kvinnor hade anmält mannen.

I maj 2008 dömdes en 24-årig man till sex och ett halvt års fängelse för sex fall av våldtäkt och försök till våldtäkt i Stockholmsområdet. Han greps efter en överfallsvåldtäkt i Flemingsberg.

I november 2008 dömdes en 46-årig man till rättspsykiatrisk vård för flera grova våldtäkter och ett fall av försök till grov våldtäkt i Göteborg. Mannen tog sig in genom ett fönster till kvinnornas bostäder och överföll dem när de sov.

En 25-årig man dömdes i januari 2008 till sju års fängelse för tre våldtäkter och fyra våldtäktsförsök på västkusten och i Lund. Mannen överföll kvinnorna när de var ute och promenerade eller joggade.

Hagamannen i Umeå, Niklas Lindgren, dömdes i oktober 2006 till 14 års fängelse för sex överfallsvåldtäkter och två mordförsök i Umeå mellan 1996 och 2005.

(TT)