Halmstad

S hoppades på MP in i det sista

Socialdemokraternas kommunråd Anders Rosén är inte jätteförvånad över att Miljöpartiet valde att samarbeta med de borgerliga, även om han hoppades på en rödgrön uppgörelse in i det sista.

Anders Rosén har däremot svårt för att bedöma hur han tror att överenskommelsen mellan de fem partierna kommer att fungera.

– Vi har bara precis sett den och inte sett följderna av den. Vi har bara sett den valtekniska delen som handlar om vilka platser man kan få och det är svårt att veta innehållet i politiken, säger Anders Rosén.


Men vad säger du om att Miljöpartiet fick ordförandeposten i Hem?

Det blir ju en liten rysare i sig och det får vi se vad den utvecklas till.

Varför menar du att det är en rysare?

Det är ju ingen hemlighet att det har funnist kritik från Miljöpartiet mot Hem om hur man har skött det här med offentlighetsprincipen och stora investeringar och annat, så det ska bli spännande.

Efter det jämna valresultatet hamnade Miljöpartiet i något av en guldsits eftersom de var väldigt eftertraktade i förhandlingar och anders Rosén tycker att de förvaltade sitsen väl.

– I den valtekniska samverkan har de gjort framgång i och där har ju de mindre partierna i Alliansen, som jag uppfattar det , fått stryka på foten ordentligt. Frågan är hur länge det håller.