Hockey, allsvenskan

Dubbel glädje för Jakob

Jakob Johansson och Rögle hade en fin kväll när de slog Leksand med klara 3-0 i hockeyallsvenskans toppmatch i Ängelholm.

Jakob blev matchens lirare med två mål och en målgivande passning. Men det var jämnt in i det sista. Jakob Johanssons och Rögles sista mål kom i tom kasse i slutminuten.

– Hela laget gjorde en fantastisk insats. Framförallt "Frasse" i målet var helt otrolig. Han var inte ens nära att släppa in något mål, sa den nöjde matchhjälten efteråt.

Leksand är ett tippat topplag i allsvenskan, men lyckades alltså inte få in en enda puck bakom Jonas Fransson.

– Jag tycker att vi var lite bättre än vad de var idag, summerade Jakob Johansson som också kunde glädja sig åt revansch efter den stora derbyförlusten i Malmö.

– Vi visste att det var en viktig match, framförallt här på hemmaplan. Vi vet att vi måste börja ta poäng om vi vill hänga med i racet.

I elitserien förra säsongen spelade Jakob Johansson med kända och rutinerade spelare. Nu finns istället ungdomar som Jesper Jensen, 17, i omgivningen.

– Det är ett oerhört driv på dem på träningarna. Och det smittar av sig på oss äldre. Det är bara kul att spela med yngre spelare.