Falkenberg

Tummen ner för ett Regionens Hus

Idén med att bygga en förvaltningsbyggnad i Falkenberg åt den nya Regionen faller inte i god jord hos ledande landstingspolitiker.

På torsdagen lanserade kommunledningen i Falkenberg en idé att bygga ett Regionens Hus nära järnvägsstationen. Fördelen med läget är att högkvarteret  skulle mitt i länet med närhet till tåg och motorvägen. Men enligt landstingstyrelsens ordförande Mats Eriksson (M) finns inga sådana planer.

– Det är alltid spännande när folk tar initiativ. Vi ska naturligtvis titta på erbjudandet men som det ser ut nu är det mycket viktigare att ha fokus på innehållet i den nya Regionen. Vi är nu på gång att reda var medarbetarna ska placeras.

– De närmaste tiden är det alltså inte aktuellt. Regionfrågan får inte reduceras till ett lokalt projekt, säger Mats Eriksson.

Kommunrådet i Varberg Gösta Bergenheim (M), som är ett hett namn att bli vald till ordförande i regionstyrelsen, säger i en kommentar ungefär samma sak.

– All kraft behöver läggas på regionarbetet och jag tror också att det finns risk för att diskussioner om lokalisering kan skapa splittring i länet.