Kommunen går vidare med Stattköpet

Eskilstuna kommun går nu vidare med planerna på att köpa den utbrända Stattfastigheten.
Eskilstuna Kommunfastigheters ledning fick igår uppdraget att fortsätta förhandla med ägarna för att först skriva en avsiktsförklaring.

Men det finns ett antal frågetecken och kommunens tidigare planer har ändrats.

– Det här med återuppbygga det stora konferenshotellet, det är ju sedan länge borta ur bilden. Det som vi har bakom i kalkylen och som ligger till grund för de här diskussionerna är att det ska bli bostäder och kontor på den där platsen, säger socialdemokraten Alf Egnerfors, som är ordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter.

Det finns, enligt Egnerfors fortfarande ett antal hakar i det hela innan man kan gå vidare med själva affären och börja diskutera pris och sådant. En sådan hake är vad om hänt med miljön på fastigheten. En noggrannare miljöundersökning ska först till innan själva affären ska börja förhandlas, enligt Egnerfors.

– Hela gamla Eskilstuna är ju ett industriområde så det är ju klar att det finns överallt i marken rester av många hundraåriga industritraditioner och vad som kommer fram nu när man ska ta bort den brunna delen, det är en av de här frågorna, som måste rätas ut, säger Alf Egnerfors.

Fredrik Lorenzoni
fredrik.lorenzoni@sr.se