Malmö

58-åring häktad misstänkt för människorov

En 58-årig man timmar häktades idag på sannolika skäl misstänkt för människorov och olaga hot. Han misstänks för att under knivhot ha tagit en tvåårig pojke från sin mamma i centrala Malmö och sedan hållit honom som gisslan i två timmar.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar, och enligt kammaråklagare Jeanette Sprimont beror det på att utredningen är i ett känsligt läge.

– Den misstänkte ska inte påverkas av den information som figurerar i bland annat media, säger Jeanette Sprimont.

Han förklarades häktad bland annat på grund av att det finns risk för att han undanröjer bevis. Mannen varken erkänner eller nekar brott, men vidgår att han var på plats.

– Det är på grund av hans uppfattning om händelseförloppet, själva brottsrubriceringen och anledningen till att han har befunnit sig på den här platsen, säger Jeanette.

Det var i måndags kväll som den misstänkte mannen höll en pojke som gisslan i en lokal på Storgatan. Polisen lyckades gripa och övermanna 50-årigen genom att distrahera honom med chockgranater. Man omhändertog sedan pojken som var fysiskt oskadd, och enligt polisen har mannen ingen relation vare sig till pojken eller till hans föräldrar. Den misstänkte ska ha verkat förvirrad och ha mått psykiskt dåligt.