Östergötland

Fortsatt hög arbetslöshet i länet

Återhämtningen på den östgötska arbetsmarknaden fortsätter men utvecklingen är svagare än i våras, det konstaterar Arbetsförmedlingen i sin septemberrapport.

Sammanlagt står närmare 21 000 personer eller 7, 6 procent av befolkningen utanför den ordinarie arbetsmarknaden just nu. Det är nästan en procentenhet högre än i landet som helhet.

- Visst har vi relativt hög arbetslöshet i Östergötland, men vi ser ändå att utvecklingen är positiv, säger Gösta Landgren, arbetsförmedlingschef i Östergötland. Det ser lite olika ut i kommunerna, men Åtvidaberg, Ydre och Kinda har de tydligaste förbättringarna jämfört med september förra året.

Långsammast går det i Valdemarsvik. Söderköping och Motala. Motala har fortfarande den högsta samlade arbetslösheten, 9, 7 procent.

Sammanlagt anmäldes 1800 lediga jobb i Östergötland under september. Det är 400 fler än i september förra året. Antalet personer som fick jobb under månaden var också fler än under september förra året och antalet varsel är fortsatt lågt.