Borås

Hemmet fyllt av kackerlackor

Den nya lägenheten på Hässleholmen i Borås blev en skräckupplevelse för paret Ulrika Björck och Timo Forsman - i skåpen och på golven fanns fullt med kackerlackor.

– Den första kackerlackan hittade jag här på golvet när jag kastade en leksak till katten, berättar Ulrika Björck.

I början på oktober packade Ulrika Björk och Timo Forsman flyttlasset och lämnade Vansbro för trean på Hässleholmen i Borås. Men redan första kvällen upptäckte de att lägenheten var full av kackerlackor. De har hittills hittat ett tiotal kackerlackor i allt från hundmaten, deras egen mat och i skåp och badrum. Flera är av den ovanliga arten Orientalisk kackerlacka som kan bli upp till fem centimeter stora.

De verkar dessutom inte vara de enda som haft problem i huset.

– De som bor under oss har sett två eller tre stycken de senaste åren och de som bor i lägenheten mitt emot har också haft kackerlackor. Så problemet finns ju. Och den förre hyresgästen i vår lägenhet bodde ju bara här i tre månader, säger Ulrika och Timo.

Ett insektsbekämpningsföretag har nu lagt ut fällor med en giftig pasta som ska locka till sig och döda kackerlackorna, och Ulrika Björk och Timo Forsman bor tillsvidare i en ersättningslägenhet som hyresvärden AB Bostäder ordnat. Men deras kläder, möbler och tillhörigheter finns kvar i lägenheten, och dit vill de inte flytta tillbaka.

– Vi vill absolut inte bo här. Det är helt vidrigt. Vi vill bara härifrån.