Aldrig något kapardrama i Kållered

Det skedde aldrig något kapningsförsök vid IKEA Kållereds parkering för drygt en vecka sedan. Det bekräftar polisen idag och man kommer att lägga ner förundersökningen.

– Vi har under förundersökningens gång kommit fram till att det här händelseförloppet som kvinnan angett i sin brottsanmälan inte inträffart. Vi har haft ett antal förhör och även teknisk undersökning  där vi konstaterat att det inte finns något brott begånget, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Inom kort kommer förundersökningen att läggas ner pch polisen vill betona att det inte är farligt att parkera på parkeringen vid IKEA Kållered.

Enligt anmälan skulle tre män ha överfallit och knivskurit en kvinna på parkeringen i syfte att stjäla hennes bil. Därefter skulle en vild biljakt ha skett innan kvinnan till slut kunde undkomma förövarna. Men inget av detta ha alltså skett.

– Vi kommer titta vidare på om det är någon form av falsklarm eller falsk angivelse. Jag vågar inte svar på hur vi bedömer det. Där har vi inte fattat beslut, säger Björ Blixter.

Kan man säga något om hur de inblandade mår?

– Väldigt dåligt.

Andreas Kron
andreas.kron@sr.se