ISHOCKEY

IFK Arboga vann hockeyderbyt

IFK Arboga vann säsongens första länsderby i hockeyettan då det blev 6-4 seger på bortais mot Surahammars IF. Arbogas forward Kristian Flygar avgorde toppmötet och seriefinalen med två mål i slutet av den tredje perioden. IFK Arboga stärkte serieledningen i hockeyns division 1 C.

– Det är alltid kul att spela mot Sura, mycket publik och det är lite hockeyhistoria bakom de här lagen. Det var härligt att få avgöra den här tidiga seriefinalen i slutet av matchen, säger IFK Arbogas Kristian Flygar, som gjorde två raka mål när matchen stod och vägde vid 4-4 kvarten in i tredje perioden.

– Det är ju en ganska jämn match, men tyvärr tycker jag att Arboga får göra några för enkla mål. Vi förlorade på för många individuella misstag som gör att vi får jobba i uppförsbacke under större delen av derbyt, säger en besviken Sura Hockey-tränare Thomas Sjögren efter hemmaförlusten i toppmötet mot IFK Arboga. 

Det var det 64:e länsderbyt genom tiderna mellan Surahammars IF och IFK Arboga. Sura Hockey har vunnit 36 matcher och IFK Arboga tog nu sin 25:e derbyvinst. Tre matcher har slutat oavgjort. 1938 spelades det första hockeyderbyt mellan Surahammar och Arboga.

Efter åtta omgångar i hockeyns division 1C så toppar IFK Arboga tabellen på 21 poäng.

Enköpings SK som besegrade Borlänge avancerade till andraplatsen, tre poäng efter Arboga. Surahammar är serietrea med 17 poäng. 

***

Surahammars IF-IFK Arboga 4-6 (2-2, 1-2, 1-2)

Surahammars IF: Ted Jokiniemi 2, Thomas Mitell, Martin Johansson

IFK Arboga: Kristian Flygar 2, Oliver Styf, Jens Johansson, Linus Rundgren, Emil Flodqvist

Publik: 559 i Surahallen