ishockey

Storseger för Mora

Mora vann stort hemma mot Almtuna med hela 7-2. Publiken fick se två lag som satsade på en rolig och offensiv ishockey. Efter en jämn första period så tog Mora över. Laget var effektivt och straffade Almtuna hårt för gästernas misstag. 

Det var en fartfylld inledning som bjöd på hela fyra mål på de tolv första minuterna. Almtunas Fredrik Abrahamsson kunde peta in ledningspucken vid sidan om Lars Johansson, som trodde att han hade blockerat, efter knappt fem minuter. Men Moras revanch kom snabbt, bara 25 sekunder senare kvitterade laget genom Alexander Hilmersson. Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka och båda lagen fick in ett mål till innan pausvilan.

Matchen fortsatte att ha karaktären "full fart framåt" i andra perioden. Det var Mora som utnyttjade sina chanser bäst. Niklas Bröms 3-2-mål följdes upp av ett boxplaymål av Martin Johansson, som efter Almtunaslarv blev fri med Fredrik Petterson-Wentzel och satte dit pucken på plockhandssidan.

Moras 5-2-mål blev matchavgörande. Snöpligt för Almtuna med tanke på hur det kom till. Jens Jakobs tog sig in i offensiv zon och skulle försöka sig på en dribbling av en Almtunaback mellan tekningscirklarna. Den misslyckade finten blev väldigt lyckad, eftersom pucken styrdes hårt på backens skridsko och gled in i mål bakom en totalt ställd Petterson-Wentzel. Därefter gick luften ur gästerna, och Mora tog över helt. Mora vann till slut rättvist och tog vara på Almtunas misstag.