Ishockey, allsvenskan

Malmö vann viktig bortamatch

Örebro kunde ha tagit över serieledningen vid seger. Men Malmö var hetare och vann med 4-2.

Örebro har gått som tåget i årets allsvenska med sju segrar på de första åtta matcherna. Seger i kväll och laget hade kunnat ta över serieledningen, men så blev det inte.

– Chansmässigt hade vi tillräckligt med målchanser för att göra fler mål, det känns ändå som att vi kan spela med de här topplagen. Om nu Malmö ska vara ett topplag. Effektiviteten och vårt power play är jag inte speciellt nöjd med, säger Örebros tränare Peter Andersson till Radiosporten.

Malmö, som tippades som topplag, har haft det tuffare och låg före kvällens omgång på sjätte plats.

Men i Örebro öppnade Malmö starkast med mål redan i den fjärde minuten. Carl Söderberg gjorde sitt andra mål, och elfte assist, för säsongen när 1-0 gled in.

Sju minuter senare kom kvitteringen till hemmapublikens stora förtjusning, Pär Edblom gjorde 1-1.

Den andra perioden bjöd på bra hockey och Malmö bjöd på mål. Lukas Sandström gjorde 2-1 i power play. I den tredje ökade Patrik Nevalainen på till 3-1.

I slutminuten reducerade Ryan Gunderson till 2-3 för Örebro. Med sekunderna kvar gjorde Malmös Söderberg sitt andra mål i tom kasse – 4-2.

– Jätteviktig match för oss. Vi åkte upp hit med lite kniven mot strupen med tanke på poängen vi har haft med oss än så länge. Vi kommer upp och spelar en jättebra bortamatch där alla verkligen står upp för varandra och spelar enkelt, säger Malmös tränare Robert Olsson.

Malmö gick upp på femte plats. Växjö leder fortfarande serien. Övriga matcher i kväll bjöd på stora resultat. Borås-Bofors 4-0, Mora-Almtuna 7-2, Oskarshamn-Tingsryds 6-4, Troja-Ljungby-Västerås 2-5.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se