Volleyboll

Utklassning när Gislaved vann i premiären

Gislaveds damer fick bästa tänkbara start när elitserien drog igång. GVK vann sin premiärmatch hemma med 3-0 i set över Örebro. "Det har aldrig hänt att vi slagit Örebro tidigare" säger, lagkaptenen Johanna Larsson.

Första set gick enkelt till hemmalaget med 25-16. Det var jämt fram till ställningen 8-8. Därefter ryckte GVK fram till ledning 13-8 som man sedan kontrollerade setet ut.

Den andra rundan var något jämnare och Örebro var med fram till 14 lika innan hemmalaget la in en högre växel vilket gjorde att man manövrerade ut gästerna fram till 25-18.

I det tredje setet hade Örebro en regäl uppförsbacke att ta igen och det märktes också inledningsvis. Man orkade helt enkelt inte mentalt att ladda om, utan Gislaved fortsatte att spela mycket bra vilket bidrog till att man vann setet och matchen med 25-16.

Att Gislaved skulle vinna så här enkelt var det väl ingen som hade trott på förhand. Men GVK visade prov på variationsrikt anfalls-och försvarspel som kan räcka långt under säsongen om laget fortsätter att spela så här.

Gislaved- Örebro 3-0 (25-16, 25-18, 25-16)

Publik: 160