Svenljunga

Jobben räddas på Elmo

1:46 min

Elmo Leather fortsätter sin verksamhet i Svenljunga. Det italienska skinn- och läderföretaget Rino Mastrotto Group tar över verksamheten från den 1 november i år, och de flesta jobben blir kvar.

Elmo Leather Sweden AB med cirka 200 anställda i Sverige och verksamt inom skinn - och lädertillverkning försattes i konkurs den 30 september i år. Företaget har fyra dotterbolag runt om i världen, varav ett producerande i Tyskland. De övriga tre är försäljningsbolag med verksamhet i USA, Hong Kong och Danmark.

Elmo Leathers verksamhet startades 1921 och är världsledande inom högkvalitativa möbelskinn. Företaget tillverkar skinn och läder för möbelindustrin runt om i världen men gör också skinnklädslar till Volvo PV och till VW.

- Viss förändring av organisationen blir aktuell, men i det korta perspektivet bedrivs verksamheten i stort sett som hittills. Viss minskning av personalen blir aktuell eftersom tillverkning av skinnklädslar till VW kommer att upphöra, säger konkursförvalltaren Per Settergren på Vinge advokatfirma.

Det italienska Rino Mastrotto Group, som tar över Elmo Leather omsätter ca 2.000.000 Euros och är verksamt inom skor och modeartiklar liksom inom möbler och bilindustri i stora delar av världen, med egen produktion i Europa, Sydamerika och i Asien.