Möt de medverkande i Bokcirkeln

Björn Ranelid, Alexandra Coelho Ahndoril och Johan Kling läser Jane Eyre med Bokcirkeln i höst. Läs mer om höstens trio, och vad de känner inför Charlotte Brontës Jane Eyre.

Jag heter Björn Ranelid och jag föddes år 1949. Min senaste roman har titeln Kniven i hjärtat och den släpptes i mars 2010. Fram till i dag har jag gjort cirka 3 000 framträdanden på scen inför publik.

Boken Jane Eyre har långsamt men säkert besegrat mina fördomar om den och jag tackar för att jag blev ombedd att läsa texten inför programmen i radion.

Björn Ranelid 

Jag heter Pia Alexandra Coelho Ahndoril och jag är 44 år. Jag har varit skådespelare, gått på teaterhögskolan i Stockholm, dessutom arbetat på en avhandling om den portugisiska poeten Fernando Pessoa. Jag har också skrivit tre historiska romaner, den senaste, Mäster, kom förra året.

Jag skriver även kriminalromaner tillsammans med min man Alexander. Men då heter vi Lars Kepler. Som Lars Kepler har vi skrivit Hypnotisören och Paganinikontraktet. Vi arbetar för fullt med vår tredje Kepler-bok.

Inför Jane Eyre känner jag nyfikenhet, glädje och lust.

Alexandra Coelho Ahndoril

 

Johan Kling, 48 år. Romanförfattare och filmregissör med bland annat Darling och Puss på meritlistan. Har tidigare iakttagit Jane Eyre på avstånd och varit intresserad, men inte kommit till skott och tagit kontakt. Nu har vi träffats och jag har fått ett positivt intryck.

Johan Kling