Gais - Örebro 0-1

Gais självmål gav Örebro segern

2:24 min

Örebro kopplar greppet om den allsvenska tredjeplatsen. Efter 1-0 borta mot Gais kommer kvalspelet till Europa allt närmare.

Radiosportens Christian Olsson valde Lagens lirare:
Gais: Jonas Lindberg
Örebro: Magnus Wikström

På ett höstkyligt Gamla Ullevi besegrade tabelltrean Örebro ett blekt Gais med 1-0. Gästerna fick en fin start när Gais drygt tretton minuter in i matchen gjorde självmål.

En hörna styrdes via Johan Mårtenssons skalle vid den första stolpen och ställde en chanslös Dime Jankulovski i Gais-målet.

– Vi var rätt så okej i början. Hade rätt bra tryck och mycket hörnor och hade en hel del farliga innan den vi gjorde mål på, analyserar Örebros Magnus Kihlberg.

– Vi har blivit bättre på det. Det är bara att fortsätta med det.

I andra halvlek fick Tommy Lycén i Gais ett mål underkänt på grund av offside. Hemmalaget hade annars övertaget chansmässigt men ÖSK-målvakten John Alvbåge lyckades hålla rent.

– Det var ingen välspelad match. Det var mycket krig på en dålig plan. Mycket felpass, mycket tacklingar och dueller men vi fick med oss en seger så det var skönt, säger Kihlberg.

Segern gav tre viktiga poäng för Örebro som nu tog ett stort steg mot spel i Europa nästa säsong.

– Det var ingen bra match, men vi bryr oss inte så mycket om det nu på slutet av säsongen. Det är bara tre poäng som räknas, konstaterar Kihlberg.

– Det var viktigt att vi kunde rycka lite till.


Gais-Örebro 0-1 (0-1)

0-1 självmål (14).

Varningar, Gais: Johan Mårtensson. Örebro: Nordin Gerzic.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 7 684.

Christian Olsson
Andreas Lindman
fotboll@sr.se

Radiosporten/TT