Polisen vill ha fler tips om dåd

1:42 min

I Malmö spädde ytterligare en skottlossning i går kväll på oron. Ett skrädderi blev beskjutet, men inga människor kom till skada.

 |

– Man har kunnat bekräfta att det har skjutits mot skrädderiet. Man har kunnat säkra spår efter det i fönsterbleck utanför, säger inspektör Lars Mahler vid Skånepolisen.

Ser ni någon koppling mellan den här skottlossningen och de uppmärksammade skotten mot folk med utländskt utseende?

– Det måste man ju göra. Det är ju så att säga ännu en i raden och så fort vi konstaterar att det är en skottlossning gör vi också en omfattande teknisk undersökning.

Det var vid sextiden igår kväll som skräddaren, en man med utländsk bakgrund, hörde en smäll. Han gick ut för att kontrollera vad det var och stötte då på en man.

Skräddaren och mannen hamnade i handgemäng, skräddaren skallades och den misstänkte gärningsmannen försvann från platsen.

Senare under kvällen kunde alltså också polisens tekniker säkra spår som visar att en skottlossning faktiskt ägt rum.

Ärendet är nu rubricerat som mordförsök och misshandel och enligt polisen finns ingen känd hotbild mot skräddaren.

Tips från allmänheten ledde också till att polisen under natten kunde genomföra en husrannsakan i en lägenhet på Augstenborgsområdet och 50-årig man togs in för förhör.

– Men de förhören har inte givit sådana uppgifter att vi bedömer att mannen har med händelsen att göra, säger Lars Mahler.

Liksom natten till lördag har polisen även i natt fått rycka ut på ett tiotal larm om skottlossnig i Malmö. Men vid inget av tillfällena har man kunnat finna några bevis för att det faktiskt skjutits.

Även om de många falskarmen är resurskrävande är Lars Mahler ändå tacksam över att allmänheten hör av sig.

– Vi behöver ju allmänhetens hjälp för att kunna hitta en gärningsman.