Kungshamn

Försvunne fiskaren hittad

0:51 min

Klockan kvart över åtta i morse fick Mats Rinman vid Sjöräddningscentralen i Göteborg ett samtal från den hummerfiskare som varit försvunnen sedan i går kväll.

– Han ringde från Bohus-Malmön-färjan. Han var trött och frusen, men annars vid god vigör, säger Mats Rinman.

Fiskaren, en man i 50-årsåldern, hade gått på grund på nordvästra sidan av Malmön i gör kväll och försökt ta sig loss ett par gånger. I och med det hade motorn gått sönder. Sedan hade mannen valt att överge båten, och gått till fots över ön. I morse kom han fram till färjan.

Sjöräddningen har varit ute och sökt efter fiskaren under natten, med fem båtar och två helikoptrar, varav en var en polishelikopter med kikare och kamera med infrarött ljus. Trots det hittade de vare sig mannen eller hans båt.

– Han var inte på den position som vi hade fått uppgift om att han skulle vara. Han var inte ens i närheten, säger Mats Rinman.

Mannen hade sett helikoptrar och båtar, och förstått att en sökning efter honom pågick. Däremot hade han inte haft med sig sin mobiltelefon, och hade inte kunnat larma förrän han kom till färjan på morgonkvisten.

– Det är naturligtvis glädjande att han ringde in, såklart, säger Mats Rinman vid Sjöräddningscentralen till Sveriges Radio Väst.