El Dagve skriver in elever som inte går på skolan

Nu kommer nya uppgifter om hur den muslimska friskolan El Dagve använder de pengar man får från Jönköpings kommun. Rektorn skriver, enligt SVT, in elever som studerar i sina hemländer istället.

Enligt TV-programmet Dokument inifrån skriver rektorn in barn på skolan som aldrig sätter sin fot där. Pengarna används enligt tv-programmet till att sätta barnen i skolan i deras hemländer i stället. Och det här är uppgifter som upprör Magnus Rydh, ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden i Jönköping.

Vi har försökt nå Hassan Meri, rektor på skolan, men inte fått kontakt med honom.

Den muslimska friskolan får kommunala bidrag per elev som går i skolan. För närvarande betalar Jönköpings kommun ut 100.000 kronor i månaden till skolan. Och i SVT:s dokumentär blev Hassan Meri kontaktad av en person som utgav sig för att vilja sätta sitt barn i El Dagveskolan, men att barnet i stället skulle skickas hem för att gå i skolan där. Pengarna som skolan skulle få skulle föräldern och Hassan Meri dela på.

Den muslimska friskolan i Jönköping har varit i blåsväder nästan ända sedan starten, och snart avgör Regeringsrätten om skolan ska få fortsätta sin verksamhet över huvudtaget.