24 av 24

Ja, poäng på hemmaplan alltså. Luleå besegrade Linköping med 4-1 på hemmaplan. En match man hade vunnit efter två perioder då man hade ledningen med 4-0.

Matchen var jämn i tio minuter. Då spelade båda lagen med en bra fart och stack upp mot varandra med lite ströchanser. Sen fick Luleå en ledning med 2-0 på 33 sekunder. Pär Arlbrandt på den sämsta av sina tre chanser gjorde 1-0 och Chris Abbott hade scoutat Fredrik Norrenas 90-talsburväkteri och grundlurade Norrena som stod för en klassisk men misslyckad "slajdning" vid 2-0.

Andra perioden är jämn tills Linköping tvingas dra på sig utvisningar och Luleå skapar ett tryck som till slut resulterar. 3-0 på straff av Arlbrandt och 4-0 av Enterfeldt i powerplay.

Tredje perioden är personifierad Luleå, när man inte direkt förtar sig för att hålla sin ledning. Vi har sett det förut. Motståndarlaget spelar upp sig, skapar några lägen och gör mål, men det är aldrig någon fara för Luleås del.

Reduceringen stod Hlinka för på tennis. En riktigt läcker smash. Luleås åttonde raka på hemmaplan, Linköpings femte raka förlust. Det syntes vilket lag som hade bäst självförtroende.

Nu väntar jumbon Frölunda på bortaplan på torsdag. Allt talar för Luleå. Det gjorde det mot Brynäs också. Det gick sådär.

Har man lärt sig läxan? Drar till med en Åkerströmklassiker: – Det finns inga lätta matcher.

Avslutningsvis. Landslagsspelarna Elias Fälth och Niklas Olausson fick ingen "Jag ska spela i landslagetblackout". Båda var riktigt bra.

Bäst var dock Arlbrandt. Han visade Pär Mårts att nästa gång han tar ut ett lag, då kan han kolla efter den som gör mest mål i ligan.

Vi hörs!

/ Gullbrand