Söderköping

Fortsatta förhandlingar om makten

1:30 min

Kampen om den politiska makten i Söderköping fortsätter. Det enda besked Moderaterna ger efter sitt medlemsmöte igår kväll är att förhandlingarna fortsätter.

– Vi kom fram till att vi ska fortsätta de förhandlingar vi har inlett. Vi har alltså inget huvudspår i dagsläget. Vi har ju förhandlingar med socialdemokraterna och vi har förhandlingar med alliansen, Säger Stefan Pettersson, Moderaterna ordförande i Söderköping.

Bakgrunden till att Moderaterna vänt sig till Socialdemokraterna är den strid som uppstått i de borgerliga leden runt vem som ska sitta på posten som kommunstyrelsens ordförande.

I kraft av sin storlek anser Moderaterna att det är Torbjörn Lord som ska inneha posten, medan de övriga partierna i alliansen vill att Magnus Berge (C) ska sitta kvar.

Nu förhandlar alltså partiet både med Socialdemokraterna och med alliansen, men hur förhandlingarna går vill Stefan Pettersson inte säga något om idag.  

Vad medlemmarna sa om ett eventuellt samarbete med socialdemokraterna på gårdagens möte, vill han inte heller gå in på.

– Jag kan inte uttala mig om det heller. Vi har haft ett internt medlemsmöte och det som har sagts därinne vill jag inte berätta. Vi befinner oss i ett förhandlingsläge och jag tror att det gynnar alla parter att vi försöker hålla en låg profil utåt.

När Söderköpingsborna kan få ett besked om vilka partier som ska styra kommunen under de kommande fyra åren är alltså fortfarande oklart.

– Målet är ju att vi ska få en bra politik i Söderköping.

Och när tror du att ni har nått fram till en sådan då?

– Förhoppningsvis den 24 november då det är kommunfullmäktigemöte.