Nyheter

Den motvilliga monarken skapar skandalrubriker

8:47 min

Boken "Den motvilliga monarken" har fått stor uppmärksamhet redan innan den kommit från tryckeriet. Det är en biografi om kung Carl XVI Gustaf som bland annat innehåller uppgifter om otrohet och strippklubbsbesök.

Just nu är det mycket uppståndelse kring boken "Den motvilliga monarken".

Nu väntar Thomas Sjöberg som är en av författarna till boken på allmänheten och hovets reaktioner.

Tomas Sjöberg åker mellan radio- och tv-studios och det skrivs uppslag i tidningarna.

Den del i boken som fått mest uppmärksamhet handlar om att kungen ska ha besökt strippklubbar och svartkrogar. Något som aldrig har kommit fram eller skrivits om i medier tidigare.

Anonyma källor

Enligt Thomas Sjöberg är det mestadels kvinnor som varit med på samma privata fester och klubbar som kungen som är de som är källorna till uppgifterna som står i boken. Men ingen av kvinnorna har uttalat sig med sitt namn och de flesta som bekräftar uppgifterna är anonyma.

Uppgifter om Kungens otrohet¨

I boken skriver författarna också att Kungen har varit otrogen och nu väntar reaktionerna från allmänheten och hovet.

Författarna Deane Raucher och Tove Meyerom tillsammans med Thomas Sjöberg berättar i boken om hur hovet brukar "skrämma" media så de inte skriver ofördelaktigt om kungafamiljen.

Hovet har ännu inte kommenterat boken

P4 Extra har varit i kontakt med hovets presschef Nina Eldh - Hon säger att hovet inte fått boken och inte läst den - och att man därför inte kan inte kommentera den.

Hon säger: "Om vi fått den och läst den - och om det finns något att kommentera - då är det möjligt att han kommer att kommentera den vid pressträffen i samband med jakten på torsdagen".