Ingefärsmarinerat stekt fläsk - Shogayaki

11 november 2010 med Yukiko Duke

Lagom till två personer som ensamrätt, annars beräknat till fyra personer.

Ingredienser:
4 skivor à 80 gr skinka, bogfläsk el liknande

Till marinaden:
1 bit (c:a 4x5 cm) ingefära
ev vitlök
3 msk soja
1 1/2 msk sake eller vitt vin
1 1/2 msk socker
1 msk olja

Gör så här:
Om det finns senor eller fett, skär några snitt i det – annars drar fläsket ihop sig under stekning. Bulta gärna köttet lite mört.

Skala ingefäran och riv den fint. Riv även ev vitlök. Gör i ordning marinaden. Låt sedan köttet dra i marinaden i 20 minuter.

Hetta upp en stekpanna på hög värme, ta upp fläskbitarna och låt marinaden rinna av ordentlig innan du lägger dem i pannan. Vänd på bitarna när de fått fin färg och dra sedan ner värmen något. Häll i marinaden och skaka stekpannan under stekningen, så ger marinaden köttet en fin glans.