Anderstorp

Thyrone stänger sitt livsverk

1:34 min

Nu ger Thyrone "Ticko" Persson upp sitt livsverk och stänger motormuseet Scandinavian Raceway Nostalgia i Anderstorp - muséet för svensk Formel 1-historia.

Droppen blev när Thyrone stämdes till tingsrätten för sålda biljetter till evenemanget med Race Legends och Roxette i augusti, ett evenemang som ställdes in. Där var motormuseet lokalt ombud för biljettförsäljningen.

– Jag har tagit så mycket stryk för det här med the Race Legends. Jag har kämpat men känner att det är för tungt säger Thyrone Persson.

Thyrone Persson orkar inte längre och är gråtfärdig när han berättar att han stänger sitt livsverk museet efter nästa sommar. Droppen blev när han nu har blivit instämd till tingsrätten för biljettförsäljningen till Race Legends och Roxette i augusti på motorbanan och som sedan ställdes in.

– En kund som köpt tre biljetter för totalt 2 900 kronor har krävt mig på de här pengarna. Det kan jag inte förstå eftersom jag är ett lokalt ombud. Jag har sålt 1 653 biljetter, utav dem är det tre som klagat och alla andra har förstått att det inte är jag som är ansvarig.

Hur mår du?

– För ett par veckor sedan tappade jag minnet och det bevisar väl att man är ganska när väggen. Jag började komma tillbaka, men det här brevet som kom från tinget kändes inte speciellt lustigt. Jag har inte sovit speciellt mycket i natt kan jag säga.

Motormuseet vid motorbanan kommer att hållas öppet fram till semestern nästa år, men sedan är det slut säger Thyrone.