Blir det bättre?

I USA har flera tonåringar tagit livet av sig för att de varit eller antagits vara homosexuella.
Det har lett till att den öppet homosexuella Texaspolitikern berättar om sina erfarenheter  där han uppmanar unga att inte ladda pistolen, för "It gets better".

Men hur fast är vi i att dela in folk i fack? Vart tog mind your own business och skit i andra vägen? 

Kommentera  inlägg på P3 Debatt!

Att komma ut, känns inte det lite dammigt och gammalmodigt?
Trots det ses ju fortfarande alla som heterosexuella innan motsatsen bevisats. Lite som att man i svenska rättssammanhang ses som oskyldig tills man har bevis för att den misstänkta är skyldig till brottet.

Men sedan är det säkert skönt att kunna kategorisera människor och veta var man har dem, det kan även jag tycka.
Lite det var även tanken bakom det svenska Facebookeventet "Bär något lila för att säga en självklarhet" som över 100 000 deltog i för två veckor sedan.

Händelsens initiativtagare Micke Kazarnowicz skriver så här: "När jag var ung och inte öppet homosexuell önskade jag ibland att det syntes på alla som var homosexuella på något sätt, så jag kunde veta hur många andra som var som jag."

Men vi ska nog vara glada här i Sverige. I USA har det gått så långt att flera tonåringar, som 13-åriga Asher Brown och 15-åriga Justin Aaberg, har tagit livet av sig för att behöva slippa komma ut, för att de har kommit ut eller för att de bara har antagits vara annorlunda, inte som alla andra.

Dessa fall som skedde tätt inpå varandra ledde till att den öppet homosexuella Texas-politikern Joel Burns till slut bestämde sig för att för första gången berätta om vad han som tonåring gick igenom.

Han uppmanar alla ungdomar att inte ladda pistolen ikväll, att det kommer bli bättre.

USA:s president Barack Obama hakade senare på med ett stelt videoklipp där även han berättade att "it gets better".
Men det hela känns lite onödigt, ska man behöva gå så långt att ta livet för att få vara sig själv?
Sköt dig själv och skit i andra, ungefär.