Örebro

Bondeson kritiserar Hägglund

1:36 min

(Uppdaterad) Flera ledande Kristdemokrater i Örebro län kritiserar sin partiledare. Göran Hägglund har svängt om i ett av partiets viktigaste frågor -vårdnadsbidraget, och det gjorde han vid vid fel tillfälle.

– Det var helt fel tidpunk och därför är vi mycket kritiska mot att Göran Hägglund valde att gå ut med den frågan , säger Lennart Bondeson är kristdemokratiskt kommunalråd i Örebro.

Göran Hägglund borde gått ut och kritiserat sjukförsäkringsfrågan och förändrat den utifrån sin position, menar Lennart Bondeson.

"Jag tror att vi kanske nått vägens ände när det gäller vårdnadsbidraget" det var så Göran Hägglund kommenterade vårdnadsbidraget en månad efter valet.

Vårdnadsbidraget var alltså fel fråga att kritisera och om det skulle ha kritiseras så borde det ha gjorts vid ett annat tillfälle, menar  Lennart Bondeson som också har svårt att förstå varför Hägglund inte väntade på en process som redan pågår inom partiet.

– Det är lite konstigt, vi har tillsatt en framtidskommission som just nu arbetar på uppdrag av partiet för att komma fram till ett resultat i december-januari, då kan man inte föregå en sådan process, säger Lennart Bondeson