Fotboll

"Vi behöver vara bättre offensivt"

1:58 min

I eftermiddag är det avgörandets stund för Sirius fotboll. En ödesmatch för Sirius som måste vinna mot Jönköping Södra för att ha chans att gå vidare till superettan nästa säsong.
– Skillnaden mellan att vinna och förlora är naturligtvis stor. Vi behöver vara betydligt bättre offensivt än senast, säger Siriustränaren Andreas Brännström.

Jönköping Södra leder än så länge leder kvalet med 1-0 i matcher efter vinsten på Studenternas. Förlust i dag innebär ännu ett år i division I norra. Det är Andreas Brännström mycket medveten om.
– Skillnaden mellan att vinna och förlora är naturligtvis stor.

Hur ska ni ta hem det här då?
– Vi ska hålla oss till det som gjort oss ganska framgångsrika på hösten, där vi haft en väldig tro till vårt sätt att spela. Vi behöver vara bättre offensivt än senast, däremot känner vi oss starka vi är bra tränade.

När så mycket står på spel, hur jobbar ni med det mentala i laget?
– Det handlar om att hela tiden känna att det här är jag bra på, det här har jag gjort bra i höst. Det är ett sätt att tackla det på.

Sist förlorade ni, vad är lärdomarna?
– Jönköping var väldigt vassa, medan vi kanske var väl försiktiga och det finns absolut inget att spara på. Samtidigt märkte vi att det skiljer väldigt lite mellan lagen.

Har Sirius ett lag som håller för att gå upp en division?
– Det får vi se. Exakt om vi skulle gå upp hur det skulle svårt är säga nu. Men jag tror att vi håller på att bygga upp någonting som inte bara ska hålla den här matchen och säsongen, utan vi är i början av något som vi på sikt absolut ska hålla för superettan.

Hur går det?
– Jag både hoppas och tror på vinst. Vi lärde oss en del av den senaste matchen och vi har alla chanser att göra något riktigt bra av det här.