Halmstad

Bränder i olåsta garage

1:43 min

Bränderna i soprummen och parkeringsdäcken på Andersberg i Halmstad hade kunnat undvikas om utrymmena hade gått att låsa. Det menar hyresgästen Johny som flyttade till Andersberg i våras. Sen dess har han bara haft bilen i garaget en enda gång.

– Just den natten började det brinna i garaget. Sedan dess har jag inte vågat ha bilen där. Bilen blev rökskadad och lacken missfärgad.

– Det är ju förskräckligt. Vi betalar för garaget för säkert kunna förvara bilen. Jag har skickat ett argt mail till hyresvården om det här men inte fått något svar, säger Johny.

Bengt Gustafsson, VD för Stena fastigheter i Halmstad, säger att man på Andersberg både har öppna soprum och låsta miljöstationer. Att det inte är låst överallt förklarar han med att det kan vara bekvämt för hyresgästerna att ha det öppet. När det gäller de öppna garagen gör den senaste tidens bränder att man kanske får tänka om.

– Vi jobbar ständigt med att se över säkerhets- och trygghetsfrågor. Nu får i överväga om vi ska ha låsta parkeringsdäck. Vi ska omgående prata med hyresgäster hur det vill ha det och om det finns en allmän önskan attha ytterligare grindar.