Malmö

Skottutredning kan ta månader

2:09 min

Det som polisen beskriver som intensiva förhör pågår nu med den 38-årigte man som anhölls i lördags kväll i Malmö. Han är på sannolika skäl misstänkt för ett mord och sju mordförsök. Samtidigt har polisen haft bevakning vid den misstänkte serieskyttens bostad efter att flera ungdomsgäng sökt sig dit.

38-åringens bostad ligger i en lugn del av centrala Malmö och i närheten av flera av de skjutningar som polisen bedömt som oförklarliga. Den misstänkte 38-åringen har licens för två vapen och under utredningens gång har polisen sagt att man i vissa fall hittat tomhylsor och i vissa fall inte, vilket skulle kunna tyda på att vapenlicenserna rör en pistol och en revolver.

Polisen har också gjort andra fynd i bostaden som enligt förundersökningsledaren stärker misstankarna mot mannen. Den misstänkte 38-åringen hängs nu ut med på namn och bild på nätet, något som polisen måste ta hänsyn till.

– Vi gör en hot och riskbedömning i alla lägen där det behövs, säger Åsa Palmqvist biträdande polismästare i Malmö.

Polisen har haft omkring 50 extrapoliser ute på kvällar och nätter, något som uppskattats av de flesta malmöbor. De senaste veckorna med hög polisnärvaro i staden har också provocerat en del.

– De kriminella tycker att det är jobbigt med vår närvaro, säger Åsa Palmqvist biträdande polismästare i Malmö.

Enligt polisen har den höga polisnärvaron gjort att tips strömmat in och det var just ett tips från allmänheten som ledde polisen till 38-åringen.

Imorgon beslutar åklagaren om 38-åringen kommer att häktas och polisen tror att utredningen kommer att bli mycket omfattande och kan ta månader att slutföra.

– Det här är en misstanke, det är inte färdigt på långa vägar, säger Åsa Palmqvist.