fotbollsarena radiosporten

Guldhjälten Hamad blickar mot Champions league

4:09 min

Han gjorde det förlösande 1-0-målet i mötet med Mjällby. Nästa säsong hoppas Jiloan Hamad vara med och föra ut MFF i Europas finaste klubbturnering.

En av de stora guldhjältarna från söndagen var 1-0-målskytten Jiloan Hamad. FotbollsArena Radiosporten ringde upp den nyblivne 20-åringen för att prata guldfest, karriär och känslor.

Vem var egentligen bäst på att guldfesta natten till måndagen.

– Den var svår, jag tror att vår materialare Kenneth Folkesson var bäst på att festa i går (söndag). Han visade vägen, sa Hamad till FotbollsArena.

Hur har ni tagits emot av Malmöborna och supportrarna hittills?

– Det är bara glädje. Man får fina kommentarer när man är ute på stan, speciellt i går när vi festade. De är jättestolta och jätteglada.

Beskriv din resa lite kort. Du kom från Örebro, BK Forward, för två år sedan och nu är du svensk mästare. Det har gått ganska fort.

– Ja, det har det gjort. Jag lämnade Forward 2008. Första året var ett läroår och jag fick inte spela så mycket. Andra året fick jag spela mer och i år har det ändå känts som att jag varit ordinarie.

Hur har det varit att ha det här härliga guldracet med Helsingborg varit under hösten?

– När vi låg tvåa, åtta poäng bakom, då vissta vi att Helsingborg kommer att tappa. Det är nästan omöjligt att vinna 15 matcher på raken. Det var bara för oss att vara fokuserade och ta en match i taget.

Tränaren Roland Nilssson nämnde också att det varit bättre stämning i år än tidigare. Håller du med om det?

– Ja det gör jag. Det beror på att vi har haft samma trupp nu några år och vi har lärt känna varandra bättre.

Men vad händer nu då? Är Champions league-kvalet tillräckligt lockande för att stanna i klubben?

– Ja, det är det väl. Det är stort och Malmö har ambitionen att ta sig vidare. Det är upp till var och en. Vill man vara här och satsa på Malmö så kan det bli bra. Jag hoppas att vi få behålla större delen av truppen.

Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se