Söderköping/Norrköping

Sex till sjukhus efter bussolycka

Sex personer fick föras till sjukhus efter att en buss med 33 personer ombord kört i diket på en mindre väg söder om Norrköping.  

Bussolyckan vid Myckelby mellan Tingstad och Tåby söder om Norrköping inträffade strax innan klockan halv nio och orsakade ett stort  räddningspådrag. Sammanlagt skickades sex ambulanser och ett stort antal räddningsfordon till platsen.

Ombord på bussen fanns ett konferenssällskap på ett 30-tal personer. Sex av dem fick föras till sjukhus. Enligt en bulletin från sjukhuset nu på förmiddagen är dock samtliga lindrigt skadade.

De övriga har precis forslats till Norrköping i en annan buss.

– Vi har en buss som åker med de oskadade till Norrköping. De kommer att få hjälp av professionell debriefingpersonal, säger räddningsledaren Göran Olsson.

Han berättar också att alla utom tre hade lyckats ta sig ur bussen på egen hand när räddningstjänsten kom till platsen och att det var halt på den smala vägen med ljupa diken vid sidorna.

– Han har halkat av helt enkelt. Det kunde ha gått mycket värre än vad det gjorde faktiskt. Vi får vara glada över utgången.