Två meter artist på väg till Uddevalla

35 min

Snart är han här, Lasse Berghagen som just nu är på turné i landet och där han gästar vårt område. Han bjuder på en föreställning som spänner över hans 46 år som artist.

Givetvis dök han först upp i Cappucino där han berättade med liv och lust om allt som hör livet till. Halvnaken satt han på ett hotellrum i Göteborg och delade med sig av gamla minnen och vad som driver honom att hålla på efter så många år i branschen.

– Lusten att skriva är det som driver mig och det har alltid varit så, berättade Lasse Berghagen. Kärleken till musiken och alla dom diktskatter som finns berättade han vidare och avslöjade att Nils Ferlin är en av hans absoluta favoriter.

Men vi fick också ta del av hans varma goa humor där han gärna lockar sin publik till skratt.

– Ett arv efter min far. Han var alltid glad och positiv och hade nära till skrattet och är såklart också en av mina förebilder i livet. Det var en av mina svåraste tider i livet när mina föräldrar gick bort, berättar han vidare.

– Det blev så för evigt på något vis, det gick liksom inte att vrida tiden tillbaka eller koppla på blinkersen och ta en annan väg.

Döden är så definitiv. Och visst finns det en slags Gudstro inom mig säger Lasse Berghagen när vi kommer in på många av hans sångtexter. Texter som handlar om dom stora frågorna i livet och dom självklara svaren. Livet handlar om att skratta, le och älska osv.

-- Jag knäpper händerna varje kväll och tackar för dagen jag just fått och jag trivs i kyrkorummet även om jag inte springer i kyrkan så ofta. Och det är något slags meditativt i kyrkan. Lasse Berghagen beskriver sen med ett skratt att som barn var han nog ingen "klassens clown", snarare flickornas favorit...

-- Jag var latinare och vi var två grabbar i en klass med över 20 tjejer så det var enkelt, säger han och skrattar högt. Lasse Berghagen som alltså just nu är på turné i landet.