Ekenässjön

Missnöjet jäser på kondis - Trafikverket ska utreda

2:01 min

Ägarna till det lilla konditoriet i Ekenässjön kräver nu ersättning av Trafikverket och Vetlanda kommun. Anledningen är att fiket har tappat många kunder och förlorat mycket pengar på grund av det stora vägbygget genom samhället.

Trafikverket och Vetlanda kommun har sedan i våras byggt om riksväg 31 genom Ekenässjön. I dagarna ska jobbet vara färdigt. Vägbygget har påverkat trafiken genom samhället med långa köer och under perioder har all trafik letts om på andra vägar.

Det här har fått konsekvenser för de affärer som finns utmed vägen. Gunvalds konditori ligger precis utmed riksväg 31 och är helt beroende av vägen för att kunderna ska kunna ta sig dit.

Vägbygget höll på att knäcka ekonomin för det lilla fiket och nu vill ägarna, Siv Karlsson-Bergdahl och Kerstin Jacobsson, ha ersättning av trafikverket och Vetlanda kommun för alla pengar de förlorat på vägbygget.

- Det har varit så illa att vi tvingats varsla våra anställda och sedan fick vi gå till banken och ta ett lån för att klara av det här säger Siv Karlsson-Bergdahl.

Fiket fick ingen information om vägbygget innan det startade utan man läste om det först i tidningen och det har varit mycket nära en konkurs.

Man har även varit i kontakt med både kommunen och entreprenören som bygger vägen för att kunna få ut någon slags ersättning, än så länge utan framgång. 

Trafikverket lovar nu att undersöka om man missat att informera om det stora vägbygget genom samhället. Mats Hjertquist på Trafikverket lovar nu undersöka om allt gått rätt till.