Skidskytte

Längdprofil klar för skidskytte

6:46 min

Längdåkaren Anna Karin Strömstedt-Olsson från Lidingö var med och stred om längdskidmedaljer i OS i Turin 2006. Idag kan Radiosporten avslöja att hon är uttagen till skidskyttarnas världscuppremiär i Östersund.

Under OS 2006 var hon ogift och hette enbart Strömstedt. Hon åkte bland annat den sista sträckan i damernas längdstafett i Turin och var invecklad i en dramatisk spurt om medaljer. På slutet fick hon dock ge sig och Sverige slutade fyra.

Nu har Anna Karin Strömstedt-Olsson sadlat om och utvecklat sig imponerande snabbt som skidskytt och har fått en plats i sprinten i Östersunds världscuppremiär den första veckan i december.

Först måste hon, för formaliteternas skull, klara av en kvaltävling på lägre nivå i november. Men ledarna, bland annat damtränaren Wolfgang Pichler, vill se henne tävla i Östersund.

– Jag kom på i januari att jag verkligen ville testa skidskytte. Jag har tränat och nött ensam på en skjutbana hemma på Lidingö utanför Stockholm, säger Strömstedt-Olsson till Radiosporten, på plats i Muonio på höstens sista träningsläger.

Bengt Skött, Radiosporten 
bengt.skott@sr.se