bandy

Målglädje när Sandviken vann

2:47 min

Det blev en riktig målfest när topplagen Edsbyn och Sandviken möttes. Sandviken tog över i andra halvlek och vann med 11-5.

Sandviken har inlett årets elitserie med tre segrar och en förlust. Den senaste segern kom i kvällens bortamöte med Edsbyn.

Sandvikens Martin Söderberg inledde målskyttet i den elfte minuten och sedan följdes lagen åt till 3-3 innan Sandviken började dra ifrån.

I andra halvlek var det Sandviken för hela slanten. Edsbyn flyttade upp men lyckades inte komma ifatt.

I den 89:e minuten kom kvällens delikatess när Sandvikens Daniel Mossberg, i stället för att skjuta, passade bakom ryggen till Christoffer Edlund som fastställde resultatet till 11-5.

– Vår andra halvlek är helt fantastisk. Vi gör en match som vi har bestämt innan, det är klart att det är starkt att vinna på det här sättet, klart vi är glada, säger Edlund som gjorde fyra mål i matchen.

Segern tog Sandviken upp till en andraplats i tabellen. Laget är ju favoriter till SM-guldet den här säsongen.

– Att vi skulle vara favoriter hade vi nog räknat med. Vi tycker väl själva att vi är ett ganska bra lag. Vi vill ju vara med och slåss där framme, så det är inte så konstigt, säger Edlund.

Övrigt att notera är att nykomlingen Tillberga slog Broberg/Söderhamn med 7-2. Serieledande Hammarby besegrade Sirius med 9-5.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Eric Lundin
eric.lundin@sr.se