5 november

Musik och mat: Pandora lagar marinerad torsk

13 min

Som sångerska är hon en av våra största musikexporter, och sedan debuten 1993 har hon sålt över sex miljoner skivor över hela världen. Hennes kokkonst håller också en hög nivå. Den här gången bjuder Pandora reportern Jocke Jonsson på marinerad torsk.

Pandoras Marinerade Torsk

Ingredienser:
400 g torskfilé, helst en ryggbit. Alternativt 12 pilgrimsmusslor
1 dl japansk risvinäger
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
½ dl socker
2 tsk salt
2 limefrukter
1 liten knippa koriander
1 spansk chilifrukt

Gör så här:
Koka upp risvinäger, vitt vin, fiskbuljong, socker och salt.
Låt koka i ca 10 minuter till en simmig lag. Kyl av.
Skär torsken i skivor och marinera i lagen 4 timmar.
Skär limen i tunna skivor.
Skär chilin i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna och lite olja och halstra torsken snabbt på båda sidor. Den ska få fin färg men inte bli helt genomstekt.
Lägg upp limeskivorna på tallrikar.
Lägg på den halstrade torsken, strö över färsk koriander och chili.