Kiruna

Förväntansfulla skidåkare

1:30 min

Idag avslutade längdskidlandslaget sitt tio dagar långa träningsläger i Kiruna. Nu bär det av till säsongspremiären i Bruksvallarna i helgen och sen väntar världscuppremiär i Gällivare nästa helg. Skidstjärnan och OS-drottningen Charlotte Kalla från Tärendö är nöjd med uppladdningen i Kiruna.

– Vi har haft superfina förhållanden. Mycket bättre än vad man hade kunnat drömma om, att vi skulle få åka i riktigt vinterföre nu i november. Spåren har varit helt fantastiska och vi har fått göra många skidtester. Det är väldigt mycket värt att kunna testa fram de bästa skidorna, säger hon.

Vad känner du inför tävlingssäsongen?

– Jag känner en stor nyfikenhet på vad som hänt under sommaren och hösten för nu är det länge sen jag mötte de andra i världseliten, säger Charlotte Kalla.

VM i Oslo blir det absolut viktigaste den här säsongen.

– Där hoppas jag att det ska gå bra på tremilen som går i skejt och så ser jag mycket fram emot stafetten där jag tror att vi har mycket goda chanser, säger Charlotte Kalla.

Lina Andersson från Malmberget är revanschsugen och ser fram emot en för henne extra viktig tävlingssäsong.

– Det var så hemskt stor del av förra säsongen som blev spolierad på grund av att jag var förkyld och missade OS så att det är klart att man känner sig lite extra revanschsugen och det skulle vara roligt med framskjutna placeringar den här säsongen, säger Lina Andersson.