BORÅS

Gina Tricot i Borås flyttar in

1:32 min

I helgen flyttar Gina Tricot sitt huvudkontor på Knalleland i Borås till det nya huset men genomskinlig vit fasad nära Centralbron. Drygt 140 anställda packar idag, fredag, ihop sina prylar - och vid lunchtid på måndag ska allt fungera igen som vanligt.

Drygt 140 personer flyttar nu in i de nya lokalerna och Fredrik Appelqvist är ansvarig för flytten.

– På måndag väller det in. Då startar alla och kommer hit på morgonen -och då börjar vi med att packa upp allting. Sen kör vi igång.

Byggnaden är i iögonfallande men det var också tanken menar Appelqvist. Gert Wingårdh har varit arkitekt och det fanns en grundidé.

– Det var grundtanken med den vita fasaden. Sen har vi fått lägga på ett raster på insidan så att man ändå kan se ut. Det har varit tanken att få det här vita och jämna fronten.

– Det är screentryck på baksidan av glaset och sen är det vitt. Det  har varit ett jättearbete med att hitta nyansen - hur vitt kan vi göra det för att det inte ska bli obehagligt att tita ut.

Varför det här utseendet?

– Det har varit grundtanken att ha något som blir ett landmärke i Borås. Med tanke på att vi väljer att ha vårt  huvudkontor i Borås så ska det också synas, säger Fredrik Appelqvist