Vit chokladkola

De här små läckerbitarna är söta och mäktiga men otroligt goda till en kopp rykande hett kaffe eller te. De salta pistaschnötterna bryter fint mot sötman.

20 st

2 ½ dl socker
30 g smör
1 nypa salt
1 ¼  grädde eller mjölk
1 vaniljstång
300 g vit blockchoklad
80 g salta pistaschnötter

Gör så här:

Lägg ett bakplåtspapper i en form som är cirka 8x18 cm.

Dela och skrapa ur vaniljstången. Smält sedan samman socker, smör, salt, grädde och vaniljstång (med rasp) i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i fem minuter. Rör om då och då med träsked. Skala under tiden nötterna och hacka chokladen. Dra kastrullen av plattan, häll i chokladen och rör tills smeten blivit jämn. Tillsätt hela pistaschnötter och fördela smeten i formen. Ställ svalt i några timmar och skär sedan i små kuber som förvaras i en burk i kylen.