Femdagarsgolfen lockar redan

Femdagarsgolfen i Värmland nästa år lockar redan deltagare. Flera hundra personer har anmält sig, och speciellt populär är klassen där man tävlar i par.

– Det är lite överraskande. Det är ju åtta månader kvar till tävlingen och för 14 dagar sedan lade vi ut vår hemsida så det har gått väldigt fort det här,  säger Leif Jurefalk, styrelseordförande för Femdagarsgolf.

Vad tror du det beror på att parklassen blivit så populär?

– Parklassen är en bra sak för de som är här på semester. Om det kommer två personer kan de spela tillsammans även om de har olika handikapp.

Tolv miljoner
Femdagarsgolf är en tourtävling för motionärer som på sommaren pågår under fem dagar på golfbanor i Arvika, Billerud, Hammarö, Kil och Karlstad. Tävlingen startade 1995 och lockade ifjol drygt 600 deltagare. De flesta reser till Värmland för att vara med, vilket betyder en del inkomster för länet.

– Vi satt och kalkylerade en del på det här i höstas och kom fram till att vi har dragit in ungefär tolv miljoner kronor till Värmland. Man kommer hit utifrån, man ska bo en hel vecka i Värmland, man ska äta här och man åker runt och shoppar lite, så det är klart att det kommer pengar till Värmland, säger Leif Jurefalk.